Misiune Blog

Îmi vine greu să scriu de ce, de când, cum și care au fost momentele ce m-au determinat să pornesc acest proiect. Sunt multe și variate și nu-mi amintesc nici prima dată când m-am înroșit de furie și umilință mergând pe stradă. Nici nu mi se pare corect să dezvolt o experință tulburătoare cu care să empatizeze chiar și caracterele călite.   Experiențele mele personale sunt experiențele multor femei. De fapt, nu știu dacă există vreo femeie care să nu fi trăit experiențe asemănătoare pe stradă- strada noastră, care ar trebui să fie a tututor.
Important este ce se îmtâmplă chiar acum, când scriu aceste cuvinte. Dacă îmi iau ochii de la ecran și mă uit pe stradă văd femei care verifică în mod constant cine merge în spatele lor, cine vine din față, lângă cine se opresc la trecere. Văd chipuri încruntate, înfuriate, umilite, nesigure, scârbite, sictirite, înfricoșate. O întrebare cât de banală e un posibil atac, un zâmbet relaxat e șters imediat de o grimasă defensivă în urma unor replici, priviri sau atingeri intrusive.
Și dacă mă uit în inboxul mailului, e plin de entuziasm pentru schimbare. Totul a pornit acum 4-5 săptămâni.  O idee mică și firavă precum un fulg de nea în bătăia soarelui s-a transformat într-un bulgăre de zăpadă în care s-au prins, rând pe rând toți cei cu care am intrat în contact. Femei și bărbați, deopotrivă, m-au ascultat, s-au gândit, au analizat și acum fiecare dintre ei este prezent în acest text, acest proiect, în această așa-zisă utopie stradală. Utopie conform căreia va veni o zi în care o agresiune stradală nu se va mai încadra în normalitate.
Alina-Daniela Istrate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s